The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Walkthrough

Voorwoord

Als klein meisje van 6 jaar keek ik hoe mijn broer The Legend of Zelda: Ocarina of Time speelde op onze Nintendo 64. Ik vond het zo’n ontzettend gave game dat ik, toen ik ietsje ouder was, het zelf wilde spelen. Ik was toen denk ik 7 of 8 jaar. Veel te moeilijk vond ik het, maar mijn broer had dé oplossing. Hij had van het internet een zogeheten ‘walkthrough’ gedownload, deze uitgeprint en in een map gedaan. Dit was een Nederlandse walkthrough en deze heeft mij geholpen om als klein meisje deze game uit te spelen.

Dit heeft mij, meer dan 20 jaar later, geïnspireerd om mijn eigen walkthrough te schrijven. Uiteraard van de nieuwste game in de The Legend of Zelda serie, namelijk Tears of the Kingdom (TotK)! Zo hoop ik voor alle jonge (onervaren) gamers een steentje bij te kunnen dragen in hun The Legend of Zelda avontuur. En misschien voor de ervaren gamers nieuwe inzichten te bieden of ook gewoon te helpen. Want ook ik zoek soms nog weleens wat op!

Wordt regelmatig geüpdatet!

Nu kost het schrijven van zo’n walkthrough erg veel tijd, dus kom geregeld terug naar deze pagina om te kijken of er al een nieuw onderdeel beschikbaar is. Voor ieder onderdeel zal ik een aparte pagina / blogpost aanmaken. Op deze pagina vind je daar uiteindelijk een overzicht van.

Tears of the Kingdom uitspelen – Walkthrough / Guide in het Nederlands

Ik speel mijn games in het Engels, dus op screenshots zul je ook de Engelse benamingen zien. In mijn walkthrough zal ik zo veel mogelijk proberen ook de Nederlandse benamingen toe te voegen.

Princess Zelda, Tears of the Kingdom

Hoofdstukken van TotK

  1. Beneath Hyrule Castle (Onder Kasteel Hyrule)
    Proloog: Hoe het verhaal van Tears of the Kingdom start
  2. Great Sky Island (Hemeleiland der Wederopstanding) – Wordt momenteel geschreven, stay tuned!
    Tutorial eiland: Maak kennis met de game

Central Hyrule (Centraal Hyrule) – Wordt momenteel geschreven, stay tuned!
Verken de open wereld

Deze lijst wordt nog geüpdatet.. laatste update: juni 2023.

Belangrijk om te weten

In mijn walkthroughs zal ik niet op de allerkleinste details in gaan. Dit betekent dat ik niet ieder kistje, itemlocatie of kleine geheimen zal ik mij in de walkthrough voornamelijk op de hoofd verhaalijn focussen. Dat betekent ook ik dat de weg ergens naartoe, mits dit duidelijk is aangegeven op de minimap, niet tot in de detail zal uitschrijven. Tears of the Kingdom draait om zelf ontdekken en ervaren. Hoewel ik absoluut graag alle puzzels en tempels aan jullie uit zal leggen, wil ik aan jullie vragen om de rest zelf te onderzoeken en ontdekken.

Heb je zelf iets toe te voegen aan deze walkthrough? Laat het me weten in de comments!