Welkom op Blog21.nl

Op een gegeven moment is iets geen toeval meer. Dat een getal zó vaak voorbij komt in je leven. Oké, misschien let ik meer op dit getal waardoor het meer opvalt, maar dat er zeer bijzondere gebeurtenissen aan dit getal zijn gekoppeld kan ik niet ontkennen.

Mijn allereerste eigen weblog startte ik op de 21e, het huisnummer van mijn eerste eigen huisje was 21. 2021 was het jaar dat ik voor het eerst zwanger werd en we een nieuwbouwhuis kochten. Mijn eerste telefoonnummer begon met (06)21, Ik werd ten huwelijk gevraagd op 2 januari (2/1/2022) – en geloof me, Julius heeft daar echt niet zo bij nagedacht. We gaan trouwen op de 21e (dit is dan wel weer expres). Je staat ook vast niet te kijken als ik nu vertel dat ik op de 21e jarig ben.

Dan hebben we een reeks aan bijzondere gebeurtenissen die op 21 april plaatsvonden: Mijn eerste hondje werd geboren (2013), ik ontmoette de man waarmee ik nu samen ben (2018), ik startte een nieuwe blog (2021, maar dit was van korte duur) en mijn zoontje werd geboren (2022).

Dat 21 een belangrijk getal voor mij is, moge duidelijk zijn. Maar, waarom vertel ik dit?

Nieuwe blog, nieuwe naam

Nadat ik had besloten te stoppen met PinkGraphics.nl, begon het al snel weer te kriebelen. Ik heb heel lang gedacht dat de motivatie voor het schrijven van artikelen weg was, maar eigenlijk was mijn liefde voor PinkGraphics.nl gewoon op. Ergens wel logisch: ik startte met bloggen op PinkGraphics op 21 oktober 2012 (nu exact 10 jaar geleden!) en ik ben de website en het grootste deel van de content die erop staat gewoon ontgroeid. Ik was toe aan iets anders, iets nieuws, iets met een meer volwassen uitstraling.

Dat ik het bloggen weer wilde oppakken stond dus vast. En dan komt misschien wel het allermoeilijkste van alles: het bedenken van de perfecte naam. Dat het cijfer 21 onderdeel van de naam moest worden, was geen twijfel over mogelijk. Maar de rest dan?!

Ik heb letterlijk alles overwogen. Waar ik bij ‘PinkGraphics’ de mist in ben gegaan (althans, zo heeft dat altijd een beetje gevoeld), is dat ik de domeinnaam heb gebruikt van de website die oorspronkelijk was bedoeld voor mijn portfolio graphic design. Uiteindelijk ben ik van dat idee afgestapt en heb ik de website omgebouwd tot blog. De naam ‘PinkGraphics’ had letterlijk geen raakvlakken met de content die ik schreef en dat heb ik achteraf gezien altijd een beetje stom gevonden. Maar veranderen van (domein)naam doe je ook niet zomaar.

Dat moest nu anders. Aangezien ik best veel dingen leuk vind en daarom geen niche wil kiezen, moest het een algemene naam worden. Kort en gemakkelijk te onthouden, dat was ook een must. En wat is er kort én algemeen? Blog. Ik vind het perfect. Welkom op Blog21.nl.

Wat kun je verwachten?

Omdat het een beetje een impulsieve en last-minute beslissing is geweest om een nieuwe blog te starten, heb ik nog niet heel veel tijd gehad om aan nieuwe content te werken. De komende tijd zal ik wat oude blogposts, (welke ik soms deels herschreven heb) van PinkGraphics opnieuw publiceren. Dit geeft mij tijd en ruimte om nieuwe content te creëren.

Blog21.nl zal zich in ieder geval het meest gaan focussen op Nintendo en boardgames, omdat ik dat zelf het allerleukste vind. Dat sluit absoluut niet uit dat er artikelen over andere onderwerpen voorbij gaan komen. Het is een beetje een verrassing wat voor artikelen er uit mijn vingers gaan komen. Voor jullie, maar ook voor mij.

Bedankt voor het lezen en tot snel!