Filou: de kat in de zak (Review)

In Filou vang je de katten in de zak door ze te lokken met je muizen. Maar, pas op! Vang alleen de goede katten en kijk uit voor de honden! Vang jij de meeste katten en verzamel je hier de meeste punten? Of vind je echt de kat in de zak?

Filou is een spel voor 3 tot 5 spelers die 8 jaar of ouder zijn. Dit spelletje uitgegeven door White Goblin Games duurt ongeveer 20 minuutjes.

Speelkaarten met katten

Doosinhoud van Filou

In de doos vind je 50 kaarten verdeeld in 5 sets, voor elke speler 1 set. Deze bevatten de katten, een konijn en 2 honden. Daarnaast zijn er nog 4 muiskaarten, 1 “kat in de zak”-kaart, een startspelerfiguur en het muizengeld. En uiteraard de spelregels!

Hoe speel je het spel?

Iedere speler krijgt een set van 10 kaarten en legt hiervan 1 kaart blind af. De muizenkaarten worden op tafel gelegd en het muizengeld wordt verdeeld. Het spel bestaat uit 9 ronden. Aan het begin van de ronde leggen de spelers om de beurt gesloten een van de kaarten uit hun hand op tafel, onder de muizenkaarten. Daarna gaat de eerste speler bieden met muizengeld. De spelers daarna hebben de keus om te passen, het bod te evenaren of te verhogen. Telkens als er een speler past, wordt er een gesloten kaart opengedraaid. Zo wordt steeds duidelijker wat er in de zak zit. De speler die als laatste overblijft wint de katten in de zak en wordt de nieuwe startspeler. Dan begint er alweer een nieuwe ronde.

Het spel Filou: kat in de zak

Iedere ronde een nieuwe tactiek

Het spelletje speelt snel rond en het is goed opletten welke katten al voorbij gekomen zijn om in te schatten of je de zak wilt hebben of niet.  Na een paar potjes gespeeld te hebben krijg je ook door welke kaarten wanneer te spelen, en weer je juist vroeg moet passen of juist door moet bieden zodat je de zak wint. Doordat de startspeler steeds wisselt vergt iedere ronde een nieuwe tactiek!

Doos van het spel Filou

Het thema van de katten is heel goed doorgevoerd en erg leuk bedacht. Iets wat ik altijd erg leuk vind om te zien dat alles wat aangepast kan worden naar het thema ook daarin is mee genomen.

Bovenstaande review van Filou verscheen op 1 oktober 2017 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.