Go nuts for Donuts! (Review)

Zin in een gemakkelijk, schattig en leuk kaartspelletje? Én houd je van donuts? Dan is Go Nuts for Donuts misschien wel een spelletje voor jou.

Dit vreetkick-opwekkende kaartspel is voor spelers vanaf 8 jaar en is te spelen met 2 tot 6 personen. Volgens de doos zou een potje ongeveer 20 minuten moeten duren, maar toen we het met z’n tweeën gingen testen, kwamen we met 10 minuten best al een heel eind. Go nuts for Donuts is uitgegeven door het ons welbekende White Goblin Games.

Zoals gebruikelijk zit er een beschrijving bij die vrij kort en bondig was. Hier ben ik altijd enorm blij mee, want dat geeft aan dat je snel kan beginnen met het spelen van je spel. Verder zitten er 95 donutkaarten (roze achterkant), 42 keuzekaarten (blauwe achterkant) en 7 donutrijtegels in het doosje.

De doos van het spel Go Nuts for Donuts

Hoe werkt het?

De donutkaarten van Go Nuts for Donuts worden geschud en op een stapel dicht op tafel gelegd. Afhankelijk van het aantal spelers maak je een donutrij. Deze heeft de lengte van het aantal spelers plus één. De rij kun je aangeven met de daarvoor bestemde donutrijtegels. De donutrij vul je dan door de bovenste kaarten in die rij te leggen (zoals aangegeven op de foto). Iedere speler krijgt keuzekaarten met hierop de nummers die corresponderen met de nummers op de donutrijtegels. De spelers bedenken nu welke van de donutkaarten ze het liefste zouden willen hebben. Op de donutkaarten staan namelijk punten of acties waarmee je punten zou kunnen verdienen. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wint Go Nuts for Donuts!

Het spel Go Nuts for Donuts op tafel

Als je hebt besloten welke donutkaart je wilt hebben, dan leg je de keuzekaart die hiermee correspondeert gesloten neer op tafel. Als iedere speler dit heeft gedaan, draait iedereen zijn of haar kaart om, zodat iedereen deze kan zien. Ben je de enige die de specifieke donutkaart wil hebben? Dan mag je hem pakken en de eventuele actie die erop beschreven staat uitvoeren. Heeft iemand anders dezelfde donutkaart gekozen? Dan krijgen jullie beiden niets en wordt deze donutkaart op een aflegstapel gegooid. De gaten die vallen in de donutrij worden weer opgevuld met kaarten van de trekstapel, net zo lang totdat deze op is.

Donut kaarten

Go nuts for donuts is enorm schattig

Het spel is, zoals ik al had aangegeven, makkelijk om mee te beginnen. Alles wat je nodig hebt zit in de doos en je kunt zo goed als gelijk van start. Wat ik zelf echt superleuk vind aan Go Nuts for Donuts is de manier waarop het is vormgegeven. Iedere donut heeft een gezichtje en alles ziet er enorm schattig uit.

Bovenstaande review van Go Nuts for Donuts verscheen op 12 mei 2018 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door Patty.