Verslag van Heroes Made in Asia 2023

Afgelopen weekend vond Heroes Made in Asia 2023 plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Samen met vriendinnetje Femke en mijn zoontje was ik zondag aanwezig op dit leuke evenement en ik vertel jullie graag hoe mijn dag was!

Hoge verwachtingen

Het is zondagochtend 7 mei en Femke, mijn zoontje en ik zitten in de auto onderweg naar Gorinchem om Heroes Made in Asia (HMiA) 2023 te bezoeken. Een evenement waar ik nog nooit ben geweest – maar waar ik wel ontzettend veel zin in heb. HMiA is het zuster-evenement van Heroes Dutch Comic Con en aangezien ik dat een van de leukste evenementen in Nederland vind, heb ik stiekem wel hoge verwachtingen van HMiA.

Rond 9.15 uur komen we op onze bestemming aan en we zien dat er al een wachtrij staat voor de deur, die pas om 10.00 uur open gaat. Wij mogen alvast naar binnen om onze persbandjes op te halen en betreden het evenement.

De wachtrij tijdens Heroes Made in Asia
De wachtrij vanuit de evenementenhal

De grootste drukte voor zijn

Het is nog rustig, maar we zijn lang niet de enigen in de hal. Alle standhouders staan al op hun plekje, er is andere pers aanwezig en er zijn ook al bezoekers binnen die in het bezit zijn van een VIP-ticket en daardoor om 9.00 uur al naar binnen konden. Ideaal; zo ben je de grootste drukte voor en kun je alvast de dingen die je het liefste wil zien, in alle rust bekijken.

Mijn eerste bubbble tea

Femke en ik besluiten, nu het nog rustig is, een globale ronde te lopen over het evenement om te zien wat er allemaal te doen is. We hebben namelijk nog helemaal geen plan gemaakt voor vandaag. Zo lopen we via de Artist Alley over de Asian Market en komen voorbij House of Wax. We lopen hier langs richting de Food Market, om alvast te kijken wat we vanmiddag willen lunchen. Omdat ik nog nooit een bubble tea heb gedronken, besluiten Femke en ik even wat te gaan drinken. Voor mijn zoontje was het ook immers tijd voor een fruithapje. Terwijl wij genieten van onze bubble tea, gaan de deuren van het evenement officieel open en mag iedereen naar binnen.

De Food Market tijdens Heroes Made in Asia
De Food Market toen het evenement net open was voor pers en VIP-tickethouders. Super leuke decoratie en er is genoeg zitplek!

Super Mario Quiz

Na onze overheerlijke bubble tea van Unitea, lopen we via de game en tournament areas richting de main stage waar binnen enkele minuten de Super Mario quiz begint. Ondanks wij echte Mario fans zijn en van quizzen houden, besluiten we niet deel te nemen zodat anderen een kans kunnen maken om te winnen. 😉 We blijven wel even kijken.

Bekende gezichten tijdens Heroes Made in Asia

Vervolgens lopen we weer de Asian Market op waar verschillende standhouders de leukste en schattigste merchandise verkopen. Tijdens het browsen spot ik Rosanna – ik herkende haar van haar TikTok filmpjes en haar geweldige Pokémonkaartentafel die ze zelf heeft gemaakt. Na een leuk kort gesprekje vervolgen Femke en ik onze weg weer. Op de Asian Market zijn we wel even zoet! Ook leuk: we komen beiden wat kennissen van ons tegen, terwijl we dat absoluut niet verwacht hadden. Zó leuk dat mensen in onze kringen dit evenement ook hebben gevonden.

Bento box

Rond de middag lopen we weer richting de Food Market, waar het nu uiteraard aardig druk is. Femke biedt aan om in de rij te gaan staan om een bento box te halen (thanks Fem!), zodat ik alvast kan gaan zitten en mijn zoontje eten kan geven.

Als Femke terug is, beginnen we meteen aan onze bento boxes en eerlijk: wat is het lekker! Event-food kan soms een beetje prijzig en ‘mwa’ zijn van kwaliteit, maar geloof me: dit is geweldig! We hebben hele lekkere crunchy – maar malse – kip, overheerlijke zoete aardappelfrietjes en wat groente.

Workshops

Op de eerste verdieping van het evenement is er ook nog heel veel te doen. Daar kunnen we meedoen aan verschillende workshops, is er een VIP-ruimte voor mensen met een VIP-ticket. Je kunt er speeddaten, er is een K-Pop sectie en de Cosplay Village. We nemen zelf niet deel aan een van de activiteiten, maar dat is misschien wel iets om te onthouden om de volgende keer aan mee te doen. Zelf denk ik al snel ‘dat is niet aan mij besteed’, maar om de ‘full-experience’ te krijgen, is het denk ik toch wel leuk om de volgende keer een workshopje mee te pakken.

In de loop van de middag hebben we alles wel gezien en besluiten we het evenement weer te verlaten. We zijn het met elkaar eens: dit was een geslaagde dag!