Het Spellenspektakel staat weer voor de deur!

Yes, het is weer zo ver! Het Spellenspektakel barst aanstaande zaterdag en zondag los in de jaarbeurs in Utrecht. Net zoals vorig jaar zijn we weer van de partij en kunnen we niet wachten om de (nieuwe) spellen van alle grote en kleine uitgevers te proberen.

Wat is het Spellenspektakel?

Het Spellenspektakel is de grootste bordspellenbeurs van Nederland. De beurs wordt jaarlijks georganiseerd en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het Spellenspektakel kun je zowel nieuwe als oude bord-, kaart- en dobbelspellen spelen. Een mooie kans om eens wat nieuwe spellen uit te proberen voordat je het koopt. Een ander voordeel is dat de spellen super goed worden uitgelegd als je een demo gaat spelen. Daardoor is de drempel om aan een nieuw spel te beginnen een stuk lager! Naast spellen spelen kun je uiteraard ook spellen kopen op het verkoopplein.

Ook heel leuk voor kinderen

Kom je met je kids? Dan is het Kinderplein een leuke locatie om te bezoeken. Op dit plein vind je spelletjes van verschillende uitgevers en super leuke kinderactiviteiten zoals knutselen. Professionele pedagogisch medewerkers zullen toezicht houden, dus je kunt er zelfs voor kiezen om je kindje lekker te laten spelen terwijl je zelf de beurs bezoekt.

De stand van 999 games tijdens het Spellenspektakel in 2021
De vorige editie van het Spellenspektakel

Nieuwe namen op het Spellenspektakel

Natuurlijk zijn de grotere uitgevers zoals 999 Games, White Goblin Games, Goliath en Asmodee weer van de partij, maar ik zie ook weer nieuwe, kleinere deelnemers tussen de lijst staan. Dat vind ik hartstikke leuk, want ik houd ervan om nieuwe spelmakers te ontdekken. Het partyspel “Dozen” van Bitterballen Games trekt mijn aandacht, maar dat kan misschien te maken hebben met de naam van het gamebedrijf. Zouden ze ook bitterballen bij hun stand hebben staan? Ik hoop van wel!

Daarnaast valt mijn oog ook op het spel “Blokk!” van Blokk Games. Dit is een 3D-stacking game met zowel puzzel- als kanselementen. Het wordt omschreven als een “Simpel, maar niet makkelijk spel”, interessant! “Blokk!” is nog niet officieel uitgebracht en hier zal binnenkort een Kickstarter voor worden gelanceerd.

Ook nieuw op het Spellenspektakel zijn Horned Toad Games, Infinite Games, Menu voor een moord en Velites. Hartstikke leuk dat er ieder jaar toch weer nieuwe namen verschijnen op het Spellenspektakel!

Ben jij erbij?

Het Spellenspektakel vindt zaterdag 5 november en zondag 6 november 2022 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Er zijn nog tickets beschikbaar. Deze kun je aanschaffen op de officiële website van het Spellenspektakel. Zelf zal ik zaterdag aanwezig zijn en zal m’n verslag in de week daarna online verschijnen. Ik heb er heel veel zin in en ik hoop weer genoeg bekende gezichten te kunnen zien! Voor de gelegenheid heb ik het verslag van het Spellenspektakel 2021 verplaatst van mijn oude website naar Blog21 om jullie alvast een goed beeld te geven van het evenement.