Verzamel voldoende fabelsappen in Fabelfruit (Review)

Kom mee naar het bijzondere bos in Fabelfruit, verzamel fruit en maak er de lekkerste fabelsappen. De bewoners van het bos zullen je helpen, of juist je medespelers dwarsbomen! Wie heeft als eerste voldoende fabelsappen gemaakt?

Fabelfruit is “fabelspel” wat te spelen is met 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Een potje van dit spelletje uitgegeven door White Goblin Games duurt ongeveer 25 minuten.

De doos van het spel Fabelfruit

Inhoud van de doos van Fabelfruit

In de doos vind je volgende. 240 locatiekaarten, 60 fruitkaarten, 10 fruitmix-kaarten, 6 houten dieren en bijbehorende dierfiches, een houten dief in de vorm van een aap, 5 fruitfiches, 3 jokerfiches en 3 “dubbele beurt”-fiches. Daarnaast vind je ook de spelregels en een bijlage van de spelregels in de doos.

Wanneer iedere speler twee fruitkaarten heeft gehad en de juiste locaties op tafel liggen, kan het spel beginnen. De startspeler wordt aangeduid met een overgebleven houten dier. Het overige spelmateriaal is afhankelijk van de locaties die gespeeld worden.

De inhoud van de doos van het spel Fabelfruit

Hoe speel je Fabelfruit?

Om de beurt verplaats je je houten dier naar een nieuwe locatie. Hier mag je vervolgens óf de genoemde actie van die locatie mag uitvoeren, óf de prijs van het fabelsap betalen om deze te kopen. Wanneer een andere speler zich al op de locatie bevindt waar jij naar toe wilt, zul je hem of haar eerst 1 fruitkaart moeten geven alvorens je 1 van de 2 acties mag uitvoeren.

Elke locatie heeft een andere actie, zo kun je aan nieuwe fruitkaarten komen of je medespelers dwars zitten.

Wanneer 1 speler voldoende fabelsappen heeft verzameld wordt de ronde nog afgemaakt, zodat iedere speler evenveel beurten heeft gehad. De speler die na de ronde het juiste aantal fabelsappen heeft wint! Zijn er meerdere spelers met hetzelfde aantal sappen, dan wint de speler die de meeste fruitkaarten nog in hand heeft. Is dat ook evenveel, dan wordt de overwinning gedeeld. Als je dus als eerste het juiste aantal fabelsappen verzameld hebt, is dus geen garantie voor de overwinning!

Tafel vol speelkaarten van het spel Fabelfruit

Nieuwe locaties

Ik zei het al eerder, Fabelfruit is een “Fabelspel”. Dat houdt in dat je elke keer als je speelt een ander spel zult hebben. In dit geval uitgezonderd van de startopstelling. Door het kopen van fabelsappen komen er telkens nieuwe locaties in het spel, welke weer nieuwe acties geven. Wanneer je besluit te stoppen met spelen, houd je de locaties die op dat moment op tafel liggen even apart in de doos, er worden hier voldoende extra zakjes voor geleverd. Met deze locaties speel je de volgende keer weer verder. Of je schrijft de nummers van deze locaties op, als je een volgende keer een nieuw spel wilt starten met andere spelers. Hiervoor is een tabel te vinden in de bijlage van de spelregels.Als je het net als ik zonde vind om daar in te schrijven voeg je gewoon even een papiertje toe in de doos, ruimte genoeg!

Dit “fabelspel” zorgt dus voor erg veel afwisseling, maar wekt ook de nodige verslaving op. Ik ben telkens benieuwd naar de volgende locaties en wil steeds nóg een spelletje spelen om te ontdekken welke locaties en dus nieuwe acties er nu weer voorbij komen!

Ondanks dat je telkens nieuwe locaties en acties hebt, veranderd het principe van het spel niet. Daardoor wordt het spel niet moeilijker naarmate je verder in het spel bent. De locatiekaarten zijn erg duidelijk.Mocht er toch nog onduidelijkheid bestaan over de actie van de locatie, kun je in de bijlage alle regeltjes rondom de locatie nog eens even doorlezen. Hoe handig is dat?!

Bovenstaande review van Fabelfruit verscheen op 22 juni 2017 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.