Hoe ik UGC Creator werd

Hoi! Ik ben Silvy, een Nederlandse UGC Creator. Hoe ik de overstap van bloggen naar het creĆ«ren van UGC video’s heb gemaakt? Je leest het in deze blog!

Op 21 oktober 2012 begon mijn reis in de blogwereld toen ik deze website lanceerde. Destijds was ik nog student en had geen idee wat mijn blog me zou brengen. Na mijn afstuderen als grafisch ontwerper besloot ik freelancen te combineren met bloggen. Dat ging erg goed; ik kon dit fulltime doen en er goed van leven. Mijn blog groeide als een speer, en naast de inkomsten uit samenwerkingen, kreeg ik ook een flinke dosis geweldige ervaringen, zoals bijwonen pers-evenementen met als hoogtepunt een helikoptervlucht door het merk Aussie Hair!

Ga naar socialsilvy.nl en bekijk mijn UGC Portfolio

of neem contact op via: info@socialsilvy.nl

Behoefte aan Zekerheid

Jaren later koos ik ervoor om toch een vaste baan te zoeken, omdat ik wat meer zekerheid in het leven wilde. Wat als ik ziek word? Wat als er opeens geen werk meer is? Die zorgen verdwenen toen ik onder een baas ging werken. En eerlijk gezegd beviel dat best wel.

Waar deed ik het voor?

Uiteindelijk kwam PinkGraphics.nl op een heel laag pitje, soms zo laag dat ik bijna een jaar lang niets postte. Bedrijven wilden nog steeds samenwerken omdat do-followlinks erg gewild waren. Af en toe liet ik een samenwerking doorgaan, maar het meeste liet ik aan me voorbij gaan. De afgelopen jaren heb ik verschillende keren geprobeerd weer te beginnen met bloggen, maar omdat mensen tegenwoordig vaker op TikTok zitten dan op hun favoriete blog, wist ik niet precies voor wie ik het nog deed.

UGC Creator Ervaring

Met mijn blog heb ik veel ervaring opgedaan: schrijven, fotograferen, beeldbewerking, filmen, marketing, communicatie met bedrijven, SEO, eigenlijk te veel om op te noemen. Deze ervaring kan ik nu toepassen in mijn huidige parttime functie, maar ik kan er nog veel meer mee.

Zo ben ik de UGC-wereld ingedoken en werd ik een Nederlandse UGC Creator. UGC staat voor User Generated Content, oftewel, foto’s en video’s die door gebruikers van een product zijn gemaakt. Dit is een nieuwe en effectieve marketingstrategie waarbij bedrijven deze video’s of foto’s op hun eigen social media plaatsen om het vertrouwen van andere potentiĆ«le klanten te winnen.

Altijd al een UGC Creator

Eigenlijk was ik als blogger altijd al een UGC Creator uit Nederland, maar dat werd ‘vroeger’ nooit zo genoemd. Nu schrijf ik bijna geen blogposts meer over de producten die ik uittest, maar nu film ik ze! Heel anders, maar soms voelt het toch een beetje hetzelfde.

Af en toe zal er nog een blog verschijnen, maar je kunt me vooral vinden op mijn nieuwe website. Mijn UGC Portfolio is te vinden op SocialSilvy.nl.