Clown Face: razendsnel, hilarisch en leuk voor kinderen! (Review)

Heb je thuis kinderen vanaf een jaar of 4? Dan is Clown Face een héél leuk spelletje om in huis te hebben. Lees gauw verder!

Dit simpele maar hilarische kaartspelletje is uitgegeven door White Goblin Games en is voor 3 tot 6 spelers.  Een spelletje duurt ongeveer 10 minuutjes. Bij Clown Face is het de bedoeling dat je na het omdraaien van de 3e kaart zo snel mogelijk je handen legt op de juiste kleur en het juiste lichaamsdeel, hiermee win je de omgedraaide kaarten en win je uiteindelijk het spel.

Doos van het spel Clown Face

In de doos vind je 5 clownskaarten met ieder een ander lichaamsdeel, 3 kleurkaarten en 66 kaarten die omgedraaid zullen gaan worden. Uiteraard vind je ook de spelregels.

Hoofdclown

In het midden liggen de 5 blanco clownskaarten, namelijk een hoofd, linker- en rechtervoet, en linker- en rechter hand. Daarnaast liggen daar ook de 3 gekleurde kaarten; geel, rood en blauw.

De jongste speler is de hoofdclown en draait als eerste 3 kaarten om. Alle kaarten laten een lichaamsdeel zien en een kleur. De overige spelers moeten zo snel mogelijk een hand leggen op de juiste kleur en het juiste lichaamsdeel. De snelste speler krijgt de 3 kaarten die zijn omgedraaid en wordt de volgende hoofdclown. Heb je het fout? Dan moet je 1 kaart van jouw gewonnen kaarten aan de hoofdclown geven.

Kaarten uit het spel Clown Face

Simpel en toegankelijk

Als je de regels eenmaal goed door hebt is het simpel en toegankelijk. Wanneer je met alleen volwassenen speelt zul je binnen 10 minuten klaar zijn en er zeker een hoop lol aan beleven. Je zult versteld staan van hoe vaak je er naast zit of dat de andere spelers allang hun handen op de juiste kaarten heeft en jij nog zit te bekijken of het nou om de rechter of linker voet gaat.

Helaas ben ik niet in de gelegenheid om het spelletje uit te testen met kinderen vanaf een jaar of 4, maar ik verwacht dat zij zeker heel veel plezier hieraan zullen beleven. Ik vond het een leuk spelletje, maar zeker geen serieus spel. Wellicht dat het hier nog eens uit de kast kom na een avondje spelletjes spelen als het te laat is voor nog een groot serieus spel, of wanneer iedereen echt ontzettend melig is!

Bovenstaande review van Clown Face verscheen op 1 maart 2016 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.