Zelda Tears of the Kingdom Walkthrough: Beneath Hyrule Castle (Onder Kasteel Hyrule)

Dit is deel 1 van de walkthrough van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (LoZ TotK). Dit is de introductie van de game die eigenlijk voor zich spreekt. Mocht je toch een gids willen hebben, dan biedt onderstaande Beneath Hyrule Castle walkthrough houvast.

De introductie is een mengelmoes van cutscenes en speelbare stukken. Voor de volledige game-ervaring raad ik aan dat je goed oplet tijdens de tussenfilmpjes, want dit is van belang om het verhaal te snappen.

Het verhaal begint enige tijd na de gebeurtenissen van Breath of the Wild. The Calamity (De Grote Ramp) is voorkomen en de inwoners van Hyrule zijn bezig met het herbouwen van hun koninkrijk. Echter, er lijkt een miasma genaamd ‘Gloom’ op te stijgen uit de dieptes onder Hyrule Castle (Kasteel Hyrule). Link en Zelda zijn afgedaald om het te onderzoeken.

Zelda in Tears of the Kingdom

De waarschuwingen van de vader van Princess Zelda

De game begint met een kleine cutscene, maar al snel kun je het zelf overnemen. Je loopt met Zelda in de gangen van onder het kasteel van Hyrule. Op dit moment stuurt de game je één kant op; dit is noodzakelijk voor het verhaal. Je kunt een paar keer met Zelda praten om meer informatie te krijgen over wat jullie hier doen. Princess Zelda vertelt over de waarschuwingen die haar vader heeft gegeven over deze vergeten doorgangen.

Zelda en Link in Tears of the Kingdom

Zwaai met de Master Sword (Meesterzwaard)

Langs het volgende pad begint het Meesterzwaard van Link te gloeien. Dit betekent dat je op je hoede moet zijn. Je kunt je Master Sword (Meesterzwaard) trekken om wat oefenslagen mee te maken. Voor de rest heb je geen items of andere equipment (uitrusting).

Mythische Zonai

In de volgende lange gang, stop je samen met Zelda om een paar ruïnes te inspecteren. Een gebroken pilaar die aan de rechterkant is gevallen, een draakachtige structuur en een paar vreemde standbeelden. Zouden dit de mythische Zonai kunnen zijn die ouder zijn dan Hyrule Kingdom (het Koninkrijk van Hyrule)?

Vechten in Zelda Tears of the Kingdom

Wanneer je verder loopt vindt je eerste gevecht plaats. Geen zorgen, de monsters waar je tegen moet vechten zijn niets meer dan drie vleermuizen (Keeses) en die zijn geen match voor jouw Master Sword (Meesterzwaard).

Tip

Je eerste gevecht: Houd ZL ingedrukt om te richten op de vleermuizen. Druk op Y om met je zwaard te zwaaien. Herhaal dit totdat alle Keeses dood zijn.

Nadat de kust veilig is, ziet Zelda een interessante murals (reliëfs, muurschilderingen) die een onheilspellende legende van de Demon King (Demonenkoning) en de mysterieuze Zonai afbeelden, die uit de hemel zijn neergedaald om te helpen bij het vestigen van het Koninkrijk van Hyrule. Helaas zijn de laatste paar muurschilderingen die de Imprisoning War (Verzegeloorlog) afbeelden niet te zien.

Na de cutscene kun je nog met Zelda praten om meer inzicht te krijgen in deze mysteries. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon verder te lopen.

Screenshot uit The Legend of Zelda Tears of the Kingdom

Het geheim van onder het Kasteel van Hyrule

Via de volgende doorgang daal je af over de onheilspellende trappen terwijl het miasma (Gloom) dikker wordt, en uiteindelijk kom je aan op je bestemming. Een groot platform waar de Gloom lijkt uit te stralen, wordt op zijn plaats gehouden door een groen wervelend licht. Als je klaar bent met het verkennen van de vorige kamers, vertel Zelda dan dat je klaar bent om verder te gaan en je zult het geheim te zien krijgen dat al die tijd onder het kasteel verborgen lag.

Demon King, Ganondorf, Mummified

Is de Demon King ontwaakt?

Tijdens de cutscene zie je hoe het onheil ontwaakt. Link, die Zelda probeert te beschermen trekt zijn Master Sword (Meesterzwaard), maar helaas breekt deze. Tijdens zijn verdedigpoging raakt Link zijn arm zwaar verminkt en verliest daardoor een groot deel van zijn hartjes. Helaas lukt het Link niet om Zelda te beschermen. Zelda valt en verdwijnt in de diepte. Link is zwaargewond. Hun wegen zijn nu gescheiden. Deze rampzalige Upheavel (Ontwrichting) zal het Koninkrijk van Hyrule doen opschudden.

Klik hier voor een overzicht van alle delen van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.