Sprookjesachtig leuk: De Hartenkoningin (Review)

De 12 koninginnen zijn in diepe slaap en alleen de koningen kunnen ze wakker maken. Kun jij de meeste koninginnen wakker maken? Pas op dat de ridders jouw koninginnen niet veroveren, of dat een slaapdrankje ze niet terug in slaap brengt!

Slapende koninginnen

De Hartenkoningin is een kaartspelletje uitgegeven door White Goblin Games en te spelen met 2 tot 5 spelers. De aanbevolen leeftijd is 8 jaar en 1 spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Het spel is bedacht door Miranda Evarts en haar familie. Miranda was 6 jaar toen ze het spel bedacht!

In dit spel is het de bedoeling dat je de slapende koninginnen wakker maakt. Wie het eerste het juiste aantal koninginnen voor zich heeft liggen, of het juiste aantal punten, wint het spel.

Naast de 12 koninginkaarten zijn er 8 koningskaarten, 5 jokers, 4 ridders, 4 slaapdrankjes, 3 toverstafjes, 3 draken en 40 getalkaarten.

Speciale kaarten uit De Hartenkoningin

Wakker worden!

Je begint met 5 kaarten op hand. Iedere beurt speel je een kaart of een combinatie van getalkaarten. Daarna vul je je hand weer terug aan tot 5. In jouw beurt kun je er voor kiezen om een koning te spelen om een koningin wakker te maken. Of je speelt een ridder of slaapdrank om een koningin van een andere speler te veroveren of te laten slapen. Daarnaast kun je in jouw beurt ook getalkaarten afleggen om nieuwe kaarten op hand te kunnen nemen. Dit kan één enkele kaart zijn, twee identieke kaarten of een aantal kaarten die samen een som vormen; bijvoorbeeld een twee, drie en een vijf. Het aantal getalkaarten wat je aflegt mag je weer op hand nemen. De joker geeft je de mogelijkheid een extra kaart om te draaien, wat ervoor kan zorgen dat jij een koningin wakker mag maken! Wanneer een andere speler in zijn beurt een ridder of slaapdrankje speelt kun je dit afweren met een draak of een toverstaf.

Kaart van de kauwkomkoning uit het spel De Hartenkoningin

Het is leuk en grappig kaartspelletje. Zeer laagdrempelig en zeker leuk voor het jongere publiek. De kaarten zien er mooi uit. Ik vind de getalkaarten een leuke toevoeging op het spel en geeft nog een extra tactische lading, leg je namelijk maar 1 kaart af en spaar je door om een som, of leg je iedere beurt juist altijd zoveel mogelijk getalkaarten af?

Al met al een leuk en simpel spelletje voor tussendoor!

Gesloten kaarten uit het kaartspel De Hartenkoningin

Bovenstaande review van De Hartenkoningin verscheen op 28 maart 2016 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.