Terra: Verrassende feiten rondom de aarde (Review)

Denk jij alles te weten over de aarde en alles eromheen? Dan is het spel Terra iets voor jou! Terra is uitgegeven door 999 Games. Het spel is te spelen vanaf 10 jaar en kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers. Gemiddeld duurt één potje ongeveer een uur, afhankelijk van hoeveel rondes je kiest om te spelen.

Terra is anders dan andere trivia spellen

Bij Terra draait het om wat jij en je medespelers weten van de wereld! Anders dan in andere trivia spellen is een antwoord bijna weten ook punten waard!

De verpakking van het spel Terra

In de doos vind je naast het enorme, mooie speelbord en de bijbehorende vragenkaarten de raadstenen, de instructies en een doosje om de vragenkaarten in te doen. Wanneer de kaarten in het doosje staan kun je alleen de vraag maar lezen en nog niet het antwoord, super handig!

Raadstenen

Per ronde zijn er 3 vragen die met 1 onderwerp te maken hebben. Om de beurt ga je met je raadstenen antwoord geven op deze vragen door je raadsteen op het gebied of de waarde op de diverse sporen te plaatsen. Heb jij exact het goede antwoord? Dan krijg je 7 punten. Grenst een van jouw raadstenen aan het juiste antwoord? Dan krijg je nog 3 punten voor je antwoord. Levert je raadsteen niets op, ben je deze 1 ronde kwijt. Denk dus goed na of je al je raadstenen in zet of niet. De vragen zijn er in 4 moeilijkheidsgraden. Elke ronde/vragenkaart is een andere speler de startspeler.

Scoor punten, ook als je het antwoord (net) niet weet!

Details van het speelbord van het spel Terra

Geluk en tactiek

Terra is een erg leuk trivia spel, waarbij het antwoord net niet weten ook punten op kan leveren. Vooral bij jaartallen, gewichten of afstanden kan dit erg handig zijn! Doordat je om de beurt de raadstenen inzet komt er ook nog een stukje geluk en tactiek bij kijken. Want zet jij jouw raadsteen op het juiste antwoord, of misschien juist aangrenzend, zodat een ander misschien wel zijn steen op een fout antwoord plaatst? Andersom werkt dit natuurlijk ook; heb jij geen idee wat het goede antwoord is, maar weet je zeker dat 1 van je medespelers het goed heeft? Dan zet je jouw raadstenen juist aangrenzend aan zijn stenen. Volgens de regels is het spel van 2 tot 6 spelers, maar ook in teamverband zal dit leuk te spelen zijn. Al kun je net wat minder goed overleggen dan wanneer je met teams speelt en de vraag enkel voor jouw team is.

De vragenkaartjes van het spel Terra

Ik vind dat 999 Games er erg goed in is geslaagd om een nieuw soort trivia spel op de markt te zetten. Speel je graag trivia spellen maar ben je er eigenlijk niet zo goed in, dan is dit zeker een aanrader!

Bovenstaande review van Terra verscheen op 17 januari 2016 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.