Hong: ben jij de beste drakenmeester? (Review)

Kruip jij in de huid van de drakenmeester en wil je het keizerrijk te veroveren? Of voel je je meer een keizer en wil je het keizerrijk juist beschermen?

Hong is een tactisch spel voor twee spelers. Het tegellegspel is uitgegeven door White Goblin Games. Met een potje Hong ben je zo’n 20 minuten zoet, al is dat volgens de verpakking 30 minuten. Het is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.

Tweekoppige draken

Beide spelers hebben in dit spel een ander doel om te winnen. Ben jij de drakenmeester? Dan wil je het keizerrijk veroveren door de keizer te verslaan met ‘Hongs’, de tweekoppige draken. Als keizer zul je moeten proberen te voorkomen dat de drakenmeester veel Hongs maakt.

In de doos vind je het volgende: een speelbord wat aan twee zijden te spelen is. 70 Hong-tegels om je draken op het bord mee te kunnen maken. 15 Hong fiches, deze kun je gebruiken bij de telling aan het einde van het spel. Daarnaast is er gelijk een mini-uitbreiding, namelijk “De grot van de zeven grootdraken”. Dit betreft een extra speelbord en de 7 grootdraak-tegels. En uiteraard de spelregels in Nederlands en Engels.

Elkaar dwarsbomen

Voor het spel begint kiest ieder zijn rol. Afhankelijk van het de zijde van het speelbord moet de drakenmeester een minimaal aantal Hongs maken op het bord om te kunnen winnen. Om de beurt zul je de Hong tegels op het bord gaan plaatsen totdat deze vol is. Ook de keizer legt Hong tegels op het bord en probeert deze zo neer te leggen dat de drakenmeester niet voldoende Hongs kan maken. Als het bord vol is tel je de aantal complete Hongs. Als je als drakenmeester het minimale aantal Hongs hebt behaald, heb je gewonnen. Zo niet dan heeft de keizer gewonnen.

Wanneer je speelt met “De grot van de zeven grootdraken” kan de lengte van de Hong je nog een extra actie geven, zoals het leggen van een extra tegel  of het juist verwijderen van een tegel.

Het spel is leuk bedacht en erg goed ontworpen. Er zijn weinig regels dus je kunt snel gaan spelen en daarbij duren de potjes niet lang, waardoor je makkelijk meerdere potjes achter elkaar kunt spelen. De mini uitbreiding geeft je nog wat extra uitdaging en wat meer mogelijkheden om de drakenmeester tegen te werken.

De doos van het spel Hong

Hong is leuk om te spelen met jongere spelers

Ik denk dat het erg leuk is om dit met wat jongere spelers te spelen, omdat het verhaal achter het spel goed is, zo kun je het voor hen spannend maken. Dus zoek je een spel wat je met je zoon, dochter, neefje of nichtje kunt doen? Dan denk ik dat je dit heel wat keren zult spelen.

Bovenstaande review van Hong verscheen op 25 februari 2016 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.