De reiseditie van Ubongo: Ubongo Fun & Go! (Review)

Een tijdje geleden kwam er al een review van het spel Ubongo online. Dit super snelle puzzelspel is er nu ook in een reiseditie, genaamd Ubongo Fun & Go! Net als de originele versie kun je dit spel spelen van één tot vier spelers. De leeftijd is bij deze versie 7+ en de speeltijd voor een spelletje is ongeveer vijftien minuten.

Je krijgt bij dit spel 32 kaarten met in totaal 64 puzzelopdrachten, voor iedere speler een set van 8 puzzelstukjes en de spelregels.

Doos van het spel Ubongo Fun & Go

Kleiner en minder onderdelen

Vergeleken met de ‘grote’ versie is dus alles een stuk kleiner. Daarnaast heeft Ubongo Fun & Go een stuk minder losse onderdelen. Er is geen ronde-spoor en je verzamelt geen punten door edelstenen te verzamelen. Ondanks dat er geen zandloper is, is er wel degelijk de tijdsdruk die het spel zo spannend maakt! Iedereen begint namelijk tegelijkertijd aan zijn puzzel, zonder dat je vooraf weet welke stukjes je moet gebruiken! Dit maakt het spel extra leuk en uitdagend. Gelukkig zijn er voor iedere puzzel minimaal 3 oplossingen. Degene die als eerste klaar is roept “Ubongo!” en telt vervolgens hardop tot 20, dit is de tijd die er overblijft voor de andere spelers om de puzzel af te maken. Iedereen die binnen de tijd zijn puzzel weet op te lossen behoudt zijn puzzelopdracht. Wanneer je niet binnen de tijd was geef je het kaartje aan de persoon die als eerste “Ubongo!” riep. Wie na 8 ronden de meeste kaartjes heeft verzameld, wint Ubongo Fun & Go!

Opgeloste puzzel

Ubongo Fun & Go alleen spelen

Mocht je zin hebben in een potje Ubongo Fun & Go, maar al je vrienden zijn druk: geen zorgen, je kunt dit spel ook gewoon in je eentje spelen! Dit kan op 2 manieren. Je zet een timer en probeert binnen 5 of 10 minuten zoveel mogelijk puzzels op te lossen. De andere manier is door 10 puzzels te pakken en deze zo snel mogelijk proberen te maken. In beide varianten kun je je score bijhouden en je eigen records proberen te verbreken.

Zoals White Goblin Games zelf zegt, door het kleinere doosje is het spel makkelijk mee te nemen. Ubongo Fun & Go is heel erg leuk voor de vakantie, het past gemakkelijk in je tas of koffer. Thuis pakken we natuurlijk gewoon de grote variant.

Bovenstaande review van Ubongo Fun & Go verscheen op 24 januari 2016 op mijn oude website, PinkGraphics.nl, en is geschreven door mijn zus Daniëlle.